A 2023. évi termékdíjköteles termékekből keletkező hulladékokkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási iparfejlesztési támogatás felhívásra benyújtott sikeres pályázatunk eredményeképpen új beruházás kezdődhetett el társaságunknál. - Vita Glass Kft
Kategóriák
Uncategorized

A 2023. évi termékdíjköteles termékekből keletkező hulladékokkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási iparfejlesztési támogatás felhívásra benyújtott sikeres pályázatunk eredményeképpen új beruházás kezdődhetett el társaságunknál.

Az Energiaügyi Minisztérium kiemelt célkitűzése a korszerű hulladékgazdálkodás és a fenntarthatóság jegyében a körforgásos gazdaság alapelveinek meghonosítása a hazai hulladékgyűjtési gyakorlatban.

A körforgásos gazdaságra történő átállást segítő, az Energiastratégia Intézet Nonprofit Kft. kezelésében megvalósuló program keretében vissza nem térítendő beruházási támogatást nyújt az elhúzódó háború gazdasági következményei miatt kialakult likviditási nehézségeik enyhítése érdekében a termékdíjköteles termékekből keletkezett hulladékok kezelésével, előkezelésével és hasznosításával foglalkozó, vagy a támogatással létrejövő fejlesztés révén azt megvalósító mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint a nagyvállalkozások számára. A támogatás célja a körforgásos gazdaság megvalósulását elősegítő hazai komplex hulladékgazdálkodási rendszerek kialakításának, fejlesztésének, hatékonyságnövelésének, továbbá a másodnyersanyagok felhasználásának ösztönzése. A pályázat hozzájárul a hazai vállalatok nemzetközi versenyképességének fokozásához is.

Projekt elnevezése:

Hulladék kezelésével és hasznosításával kapcsolatos innovatív gépbeszerzés a VITA GLASS Kft-nél

A projekt keretében az alábbi eszköz kerül beszerzésre:

SPEKTRUM SPK07-11-976 fémszeparátor gép

Megvalósítás helyszíne:  3300 Eger, Külsősor út 8. sz.

A projekt vissza nem térítendő támogatásának összege:  15.437.206  forint

Támogatás mértéke: 69 %

A projekt megvalósításának kezdete:  2024.06.30.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.09.30.

További információ kérhető:

Vaszilkó Tamás ügyvezető

3300 Eger, Külsősor út 8.

Tel: +36 20 353-7145

Email: vitaglasskft@gmail.com