Hírek - Vita Glass Kft
Kategóriák
Uncategorized

Tisztelt Leendő Üzleti Partnerünk!

Önök is tudják, hogy a fenntarthatóság ma már nemcsak divat, hanem elengedhetetlen része az üzleti stratégiának is. Az üveghulladék újrahasznosítása egy olyan terület, amelyben nemcsak a környezetvédelem érdekében tehetünk lépéseket, de jelentős pénzügyi előnyök is rejtőznek.

Cégünk, mint az üveghulladék felvásárlásával és újrahasznosításával foglalkozó szakértő, azt szeretné felajánlani Önöknek, hogy partnerségünk révén segítséget nyújtunk a fenntartható üzleti gyakorlatuk megvalósításában.

Miért érdemes velünk együttműködni?

Pénzügyi előnyök: Az üveghulladék újrahasznosítása nemcsak környezetvédelmi célokat szolgál, hanem pénzügyi előnyöket is jelenthet vállalkozásuk számára. A hulladék értékesítésével nemcsak a környezetet védik, hanem bevételhez is juthatnak az eladott hulladék mennyiségétől függően.

Környezetvédelem: Az üveg újrahasznosítása hozzájárul a természeti erőforrások megőrzéséhez és a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez. Cégünk olyan folyamatokat alkalmaz, amelyek minimalizálják a környezeti hatásokat, és elősegítik a zöld üzleti gyakorlatokat.

Szakértői támogatás: Tapasztalt csapatunk készen áll arra, hogy segítsen Önöknek az üveghulladék értékesítésében és kezelésében. Szakértőink részletes tanácsokat és megoldásokat nyújtanak az üveghulladék kezelésével kapcsolatos legkorszerűbb módszerekben.

Hosszú távú partnerség: Nemcsak üzleti kapcsolatot, hanem hosszú távú partnerséget kínálunk. Célunk az, hogy segítsük vállalkozásukat a fenntartható növekedés útján, és közösen hozzájáruljunk a környezetünk megóvásához.

Hogyan működik a folyamat?

Konzultáció: Első lépésként szakértőink megbeszélést tartanak Önökkel, hogy felmérjék az üveghulladék mennyiségét és típusát.

Ajánlat: Az adatok alapján egyéni ajánlatot készítünk Önöknek, amely tartalmazza az üveghulladék felvásárlására vonatkozó feltételeket és árakat.

Hulladék felvásárlás: Amennyiben elfogadják ajánlatunkat, kollégáink gyorsan és hatékonyan elvégezik az üveghulladék elszállítását az Önök telephelyéről, legyen az egyszeri, vagy rendszeres megrendelés.

Újrahasznosítás: Az általunk felvásárolt üveghulladékot az újrahasznosítás legmodernebb módszereivel dolgozzuk fel, biztosítva a maximális hatékonyságot és minőséget.

Tegyenek velünk együtt a fenntarthatóságért és a sikerért!

Nagy örömmel állunk rendelkezésükre bármilyen kérdésükkel kapcsolatban, és várjuk, hogy együttműködhessünk Önökkel a fenntartható jövő építése érdekében.

Kérem, vegyék fel velünk a kapcsolatot a következő elérhetőségek egyikén:

vitaglasskft@gmail.com

0620/312-9770

Üdvözlettel,

Vita Glass Kft.

Kategóriák
Uncategorized

A 2023. évi termékdíjköteles termékekből keletkező hulladékokkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási iparfejlesztési támogatás felhívásra benyújtott sikeres pályázatunk eredményeképpen új beruházás kezdődhetett el társaságunknál.

Az Energiaügyi Minisztérium kiemelt célkitűzése a korszerű hulladékgazdálkodás és a fenntarthatóság jegyében a körforgásos gazdaság alapelveinek meghonosítása a hazai hulladékgyűjtési gyakorlatban.

A körforgásos gazdaságra történő átállást segítő, az Energiastratégia Intézet Nonprofit Kft. kezelésében megvalósuló program keretében vissza nem térítendő beruházási támogatást nyújt az elhúzódó háború gazdasági következményei miatt kialakult likviditási nehézségeik enyhítése érdekében a termékdíjköteles termékekből keletkezett hulladékok kezelésével, előkezelésével és hasznosításával foglalkozó, vagy a támogatással létrejövő fejlesztés révén azt megvalósító mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint a nagyvállalkozások számára. A támogatás célja a körforgásos gazdaság megvalósulását elősegítő hazai komplex hulladékgazdálkodási rendszerek kialakításának, fejlesztésének, hatékonyságnövelésének, továbbá a másodnyersanyagok felhasználásának ösztönzése. A pályázat hozzájárul a hazai vállalatok nemzetközi versenyképességének fokozásához is.

Projekt elnevezése:

Hulladék kezelésével és hasznosításával kapcsolatos innovatív gépbeszerzés a VITA GLASS Kft-nél

A projekt keretében az alábbi eszköz kerül beszerzésre:

SPEKTRUM SPK07-11-976 fémszeparátor gép

Megvalósítás helyszíne:  3300 Eger, Külsősor út 8. sz.

A projekt vissza nem térítendő támogatásának összege:  15.437.206  forint

Támogatás mértéke: 69 %

A projekt megvalósításának kezdete:  2024.06.30.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.09.30.

További információ kérhető:

Vaszilkó Tamás ügyvezető

3300 Eger, Külsősor út 8.

Tel: +36 20 353-7145

Email: vitaglasskft@gmail.com

Kategóriák
Uncategorized

A Vita Glass Kft. sikeres pályázatának köszönhetően technológiai sor kapacitás bővítésébe, és azt kiszolgáló

gép beszerzésébe kezdett.

A GYFHF/2095/2021-ITM_SZERZ azonosító számú beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósul meg.

A támogatás célja, hogy a Magyar Állam az SA.58312 számú bizottsági határozaton alapuló, vissza nem térítendő költségvetési támogatás nyújtásával a termékdíjköteles termékekből keletkezett hulladékok kezelésével/előkezelésével/hasznosításával foglalkozó, vagy a támogatással létrejövő fejlesztés révén azt megvalósító mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint a nagyvállalkozások COVID-19 járvány (koronavírus-járvány) következtében kialakult likviditási nehézségeit enyhítse a körforgásos gazdaság megvalósulását elősegítő hazai komplex hulladékgazdálkodási rendszerek kialakításának, fejlesztésének, hatékonyságnövelésének, továbbá a másodnyersanyagok felhasználásának ösztönzése által, a hulladék-újrafeldolgozáshoz nyújtott beruházási támogatás segítségével.

Projekt elnevezése:

Üveg hulladékok előkezelésének, hasznosításának fejlesztése a VITA GLASS Kft.-nél

A projekt keretében az alábbi eszközök kerülnek beszerzésre:

  • Sesotec üvegválogató gépsor
  • Liebherr teleszkópos homlokrakodó

Megvalósítás helyszíne: 3300 Eger, Külsősor út 8. sz.

A projekt vissza nem terítendő támogatásának összege:  65.535.740  forint.

Támogatás mértéke: 69%

A projekt megvalósításának kezdete: 2021.10.22.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.31.

További információ kérhető:

Vaszilkó Tamás ügyvezető

3300 Eger, Külsősor út 8.

Tel: +36 20 3537145

Email: vitaglasskft@gmail.com

Kategóriák
Hírek

Légy Válogatós!

Eddig is sikerült a lakosság, szolgáltatók, ipari partnerek számát évről-évre növelnünk, de mivel az üveg frakció még így is utolsóként kullog a sorban a visszagyűjtés terén, szeretnénk újra felhívni a lakosság figyelmét, milyen sokat tehetnek az üveghulladék szelektív gyűjtésével, telephelyeinkre behozatalával, hogy a végtelenszer újrahasznosítható üvegcsomagolások kiválthassák a sok műanyag, illetve társított csomagolást!
Ezért: Légy válogatós!

Kategóriák
Hírek

Az ÜVEGről!

Az ÜVEGről:
Miért jó üvegbe csomagolni?
Az üveg természetes anyag, 100% -ban újrahasznosítható anélkül, hogy minőségvesztést
szenvedne. Az üveg a fenntartható csomagolás megtestesítője, és mindig az elsődleges
választás kell hogy legyen, az egészségtudatos és környezettudatos fogyasztók számára.
Az üveg természetes elemekből készül. A fő alkotóelem a kvarc homok (70%), a szóda (14%) csökkenti a kvarchomok olvadáspontját, míg a mész és a dolomit (14%) keménységét, fényességét és tartósságát nyújtja az üvegnek. Finomítószereket is tartalmaz (2%).
Az üveg természetes és semleges alapanyag, amely kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért ideális a kiváló minőségű ételek és italok tárolására. Az üveg semmiféle kötést nem képez a tartalommal, és úgy védi a tartalmat, mintha széfben lennének. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség, az FDA az üveget az egyetlen olyan
csomagolóanyagként sorolja be, amelyet „általánosan biztonságosan elismernek” (GRAS).

Az üveget kémiai szempontból semlegesnek nevezik, semmi nem megy át az üvegből a
termékbe, semmi nem hatol be az üvegen keresztül a termékbe, és semmi sem távozik kívülre. Az üvegcsomagolás nem reagál a tartalommal, gázálló és íz-semleges.
Láthatjuk őket mindenhol! Boros, szörpös, mártásos, bébiételes, tejes, joghurtos, lekváros, ásványvizes, sörös, szeszesitalos, gyümölcs,-zöldségleves, olajos, ecetes, kész,-félkész ételes, gyógyszeres, vegyszeres üvegekként…a teljesség igénye nélkül. Az újrahasznosítás javítja a környezeti egyensúlyt!
Az újrahasznosítás az ökológiai és gazdasági szempontból egyaránt jó út. Újrahasznosítása a használt üvegeknek rendkívül javult, a környezeti egyensúly megtartása szempontjából, az üveggyártás technológiája néhány évtized alatt: az elmúlt 25 évben, köszönhetően az újrahasznosításnak és a technológiai újításoknak, az európai üveg csomagolási ipar csökkentette CO 2 kibocsátást és a hulladék termelést 74% -kal.
Az átlátszó és barna üveg előállításához akár 60% -ban felhasználható a visszagyűjtött,
használt üveg, új zöld üveg gyártása esetén pedig akár 100% is felhasználható űveghulladék.
A gyűjtött anyag minősége és feldolgozása alapvető fontosságú. Üvegcsomagolások gyártása során hozzáadott értéket teremtünk a fenntarthatóság mindhárom szempontja tekintetében: gazdasági, társadalmi és környezeti.
Nem fontos, de érdekes:
Az üveg színe nem csak a csomagolás megjelenését, hanem funkcionalitását is meghatározza. Minél sötétebb a szín, annál nagyobb a védelem a fény ellen.
A fény megváltoztathatja az ételek és italok színét, vitaminvesztést okozhat, befolyásolhatja az ízét vagy csökkentheti a termék eltarthatóságát. Az áttetszőség mértéke – vagy inkább a fénytől való védelem – ezért különösen fontos egyes termékeknél.
Légy válogatós Te is!