Az ÜVEGről! - Vita Glass Kft
Kategóriák
Hírek

Az ÜVEGről!

Az ÜVEGről:
Miért jó üvegbe csomagolni?
Az üveg természetes anyag, 100% -ban újrahasznosítható anélkül, hogy minőségvesztést
szenvedne. Az üveg a fenntartható csomagolás megtestesítője, és mindig az elsődleges
választás kell hogy legyen, az egészségtudatos és környezettudatos fogyasztók számára.
Az üveg természetes elemekből készül. A fő alkotóelem a kvarc homok (70%), a szóda (14%) csökkenti a kvarchomok olvadáspontját, míg a mész és a dolomit (14%) keménységét, fényességét és tartósságát nyújtja az üvegnek. Finomítószereket is tartalmaz (2%).
Az üveg természetes és semleges alapanyag, amely kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért ideális a kiváló minőségű ételek és italok tárolására. Az üveg semmiféle kötést nem képez a tartalommal, és úgy védi a tartalmat, mintha széfben lennének. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség, az FDA az üveget az egyetlen olyan
csomagolóanyagként sorolja be, amelyet „általánosan biztonságosan elismernek” (GRAS).

Az üveget kémiai szempontból semlegesnek nevezik, semmi nem megy át az üvegből a
termékbe, semmi nem hatol be az üvegen keresztül a termékbe, és semmi sem távozik kívülre. Az üvegcsomagolás nem reagál a tartalommal, gázálló és íz-semleges.
Láthatjuk őket mindenhol! Boros, szörpös, mártásos, bébiételes, tejes, joghurtos, lekváros, ásványvizes, sörös, szeszesitalos, gyümölcs,-zöldségleves, olajos, ecetes, kész,-félkész ételes, gyógyszeres, vegyszeres üvegekként…a teljesség igénye nélkül. Az újrahasznosítás javítja a környezeti egyensúlyt!
Az újrahasznosítás az ökológiai és gazdasági szempontból egyaránt jó út. Újrahasznosítása a használt üvegeknek rendkívül javult, a környezeti egyensúly megtartása szempontjából, az üveggyártás technológiája néhány évtized alatt: az elmúlt 25 évben, köszönhetően az újrahasznosításnak és a technológiai újításoknak, az európai üveg csomagolási ipar csökkentette CO 2 kibocsátást és a hulladék termelést 74% -kal.
Az átlátszó és barna üveg előállításához akár 60% -ban felhasználható a visszagyűjtött,
használt üveg, új zöld üveg gyártása esetén pedig akár 100% is felhasználható űveghulladék.
A gyűjtött anyag minősége és feldolgozása alapvető fontosságú. Üvegcsomagolások gyártása során hozzáadott értéket teremtünk a fenntarthatóság mindhárom szempontja tekintetében: gazdasági, társadalmi és környezeti.
Nem fontos, de érdekes:
Az üveg színe nem csak a csomagolás megjelenését, hanem funkcionalitását is meghatározza. Minél sötétebb a szín, annál nagyobb a védelem a fény ellen.
A fény megváltoztathatja az ételek és italok színét, vitaminvesztést okozhat, befolyásolhatja az ízét vagy csökkentheti a termék eltarthatóságát. Az áttetszőség mértéke – vagy inkább a fénytől való védelem – ezért különösen fontos egyes termékeknél.
Légy válogatós Te is!